Kostuums

Iedereen heeft zijn eigen wensen en dromen voor wat betreft een kostuum. Maar om lid te worden van de Dutch Garrison 501st Legion is een goedgekeurd kostuum een vereiste.

Van officier tot Darth Vader en van kleine Jawa tot mega Wampa, alle kostuums hebben een aantal eisen waaraan ze moeten voldoen om goedgekeurd te worden.

Al deze vereisten staan duidelijk omschreven in de costume Reference Library (CRL) op 501st.com.

Om de veelheid aan kostuums te identificeren en organiseren worden de kostuums aangeduid met een ID van twee letters . Bijvoorbeeld TK voor stormtroopers, CC voor Clone Commanders en TI voor Tie Fighter piloten.

Kostuums die elkaar erg na staan qua ontwerp en rol in het SW universum zijn samengebracht in zogenaamde Detachments.

Van elk kostuum is er ook een Costume Reference Library opgesteld. Iedere reference guide bevat foto’s van de kostuums en een gedetailleerde omschrijving van de onderdelen. Deze referenties zijn geen guidelines voor het bouwen van de kostuums, eerder een ruwe lijst met noodzakelijke items. De uitgebreide informatie over elk kostuum kun je terugvinden op de fora van het betreffende detachement.

Via onderstaande links kun je alle CRL’s vinden die er op dit moment gemaakt zijn.

Neem voor je begint of onderdelen online koopt altijd contact op met onze GML (link naar info- word lid) voor advies. deze staat je graag te woord. Hij weet veelal welke sites of items je moet voorkomen en waar je kunt zijn voor goede onderdelen.