Kostuums

Iedereen heeft zijn eigen wensen en dromen voor wat betreft een kostuum. Een van de wensen van 501st is om kostuums te hebben die je het idee geven dat ze zo van het scherm afkomen. Ofwel het kostuum moet zoveel mogelijk gelijkenis tonen met het origineel, of dat nou uit een film, comic of game is. Om lid te worden van de Dutch Garrison 501st Legion is een goedgekeurd kostuum daarom een vereiste.

Kostuum standaarden

Van officier tot Darth Vader en van kleine Jawa tot mega  Wampa, alle kostuums hebben een aantal standaarden waaraan ze moeten voldoen om goedgekeurd te worden. Deze standaarden zijn internationaal opgesteld en te vinden in de costume Reference Library (CRL). Van elk kostuum is een CRL opgesteld, deze reference guide bevat foto’s en een gedetailleerde omschrijving van de onderdelen. Deze referenties zijn geen richtlijn voor het bouwen van de kostuums, eerder een ruwe lijst met noodzakelijke items.

LEES

VERDER

Onderverdeling van kostuums

Om de veelheid aan kostuums te identificeren en organiseren worden de kostuums aangeduid met een ID van twee letters . Bijvoorbeeld TK voor Stormtroopers, CC voor Clone Commanders en TI voor Tie Fighter piloten.

Kostuums die elkaar erg na staan qua ontwerp en rol in het Star Wars universum zijn samengebracht in zogenaamde DetachmentsDe uitgebreide informatie over elk kostuum kun je terugvinden op de fora van het betreffende detachement.

LEES

VERDER

Aan de slag

En dan: Aan de slag! Maken, kopen, samenstellen? Alleen of met hulp (build parties!).

Als je lid wil worden bij Dutch Garrison, neem dan voor je begint of onderdelen online koopt altijd contact op met onze GML voor advies. Onze GML staat je graag te woord en weet veelal welke sites of items je moet vermijden en waar je juist moet zijn voor goede onderdelen.  

LEES

VERDER

logo-dutchgarrison