Lid Worden

Wanneer je lid wil worden bij onze club, dan zijn er maar een paar regels waar je aan moet voldoen:

  • Je hebt een passie voor Star Wars kostuums en Star Wars in het algemeen;
  • Je bent in het bezit van, of wil graag een kostuum maken van een ‘bad guys’ karakter;
  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je wilt je passie voor Star Wars delen met de club en het publiek en je tevens inzetten voor goede doelen.

 

Mocht je een kostuum willen gaan maken, of ben je al in het bezit van een kostuum, adviseren we je om allereerst contact op te nemen met onze Garrison Membership Laison (GML). De GML is degene die zich binnen het garrison bezighoudt met nieuwe leden en kostuums. De GML kan je adviseren in je aankopen en je de goede richting opsturen voor de nodige research.

Je kunt in contact komen met onze GML door een mail te sturen naar gml@501st.nl en daarbij duidelijk te vermelden dat het gaat om lidmaatschap of kostuumvragen. Onze GML neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om je verder te helpen.

Kostuum keuze en standaarden

Of je nou al precies weet wat voor kostuum je wilt of nog inspiratie zoekt. De Costume Reference Library (CRL) is een belangrijke bron van informatie. Hier vind je alle kostuums die al in het 501st Legion voorkomen, met de bijbehorende standaarden.

Je eigen vaardigheden en je budget zijn een belangrijk punt bij je kostuum keuze. De ene is een tovenaar met een naaimachine terwijl de ander nog nooit een naald en draad van dichtbij heeft gezien. Verder zijn er kostuums waar gemakkelijk leveranciers voor zijn aan te wijzen, terwijl weer andere kostuums helemaal door jezelf dienen te worden gemaakt.

Kostuum kopen of maken?

Elk kostuum valt onder een detachment, op het forum van het betreffende detachment kun je vaak informatie vinden over hoe je een kostuum maakt en/of waar je onderdelen kunt kopen.

Let op! Veelal zijn kostuumonderdelen die op internet worden aangeboden niet van voldoende kwaliteit om lid mee te worden. Veel commercieel beschikbare parts zijn namelijk niet accuraat genoeg om een kostuum naar 501st standaard samen te stellen. De kwaliteit varieert (uiteraard) van ‘carnaval’ tot aan ‘screen accurate’, twijfel je? Neem contact op met de GML.

Kostuum keuring

Als je kostuum gereed is, volgt er een keuring waarbij alle aspecten van het kostuum bekeken worden.
Aan de hand van de standaarden, zoals beschreven in de CRL, wordt het kostuum gecontroleerd door de GML en soms zelfs een internationale groep van kostuumexperts. Is het kostuum goedgekeurd, dan wordt jouw 501st ID nummer aangevraagd. Alle 501st leden zijn in het bezit van hun eigen individuele nummer dat ze toegekend krijgen voor het leven.

Liever geen ‘bad guy’?

Mocht je wél bij een Star Wars kostuumclub willen, maar liever niet als bad guy? Neem dan ook eens een kijkje bij het RebelLegion (Dune Sea Base) of de Mandalorian Mercs (Diryc Vhetin).

logo-dutchgarrison