CT-11702

Dave Filoni himself heeft een van zijn kostuums goed gekeurd. En Robin heeft ook nog eens een hele gave Clone Trooper!
Clone Trooper

Wie ben je?

Ik ben Robin TKID11702. Lid van de 501st legion sinds Oktober 2013 met diverse kostuums waaronder een Clone Trooper. Ik woon samen met mijn vriendin en medelid Daisy. Wij zijn beide ook actief in het maken van Non Star wars kostuums. In het dagelijks leven ben ik Quality Engineer van beroep.

Hoe ben je lid geworden van de DG?

Toen ik op jongere leeftijd kennis maakte met de originele trilogie van Star wars wist ik bij donderslag dat ik direct en altijd fan zou zijn. Toen de Prequel films uitkwamen was dat alleen maar meer geworden.
Via de Star wars Blu ray’s heb ik een documentaire gezien over de 501st Legion en de Rose parade. Ik wist direct dat ik hier heel graag deel van uit zou willen maken. Ik heb toen ook uitgezocht welke lokale club van de 501st legion actief was hier in Nederland. Daarna heb ik meteen contact opgenomen met The Dutch Garrison.

Wat was je eerste kostuum?

Een klassieker die iedereen kent, de Stormtrooper(Stunt versie, en ja er zit verschil in haha) uit de eerste Star wars film A New Hope. Daarna was ik niet meer te stoppen. Ik heb een Sgt Hound Clone trooper gemaakt uit de Clone Wars serie, en daarna nog veel meer.

Wat was je leukste troop?

Dat zijn er een hele hoop! Ik heb veel mooie herinneringen namelijk en kan niet anders dan er een top 3 van maken 🙂
• De troop met meeste impact op mijn leven is toch wel AnimeCon 2016.
Ik maakte kennis als, Garrison Event Coördinator, met een nieuw lid welke toen haar eerste evenement bijwoonde als lid van de Dutch Garrison. Dit is voor ons beide een life changer geweest. Deze kennismaking is in het jaar daarna uitgegroeid tot een relatie. Wij wonen inmiddels al een aantal jaar succesvol samen.
• Star wars Celebration 2016.
Daar had ik bij toeval de grote eer had om even 5 minuten casual te praten met mijn grote held Dave Filoni (Regisseur/Schrijver van Clone wars/SW Rebels, Mandalorian en Book of Boba Fett) Hij heeft toen ook mijn Imperial Cadet kostuum uit Star wars Rebels persoonlijk goedgekeurd. Dit was destijds een ‘’first of the legion kostuum’’.
Heroes Dutch Comic Con
In de begin jaren ben ik daar als Garrison Event Coördinator flink mee bezig geweest omdat. Wij moesten ineens een stand inrichten. Dit was toen verreweg het grootste evenement was waar wij als club mee te maken kregen en dus aanwezig zouden zijn (En nog steeds tot op heden).

Welk kostuum staat er nog op je wensenlijstje?

Een Clone Captain Rex\. Omdat Rex de ultieme Clone trooper is. Maar uiteraard is er een flinke lijst met interessant aangemerkte kostuums.

Wat wil je meegeven aan mensen die twijfelen om lid te worden?

Mijn lidmaatschap bij de 501st legion heeft mij ontzettend veel positiefs gebracht. Ik heb fantastische mensen leren kennen waaronder mijn vriendin. Lokaal en wereldwijd heb ik veel vriendschappen opgebouwd. Deze club krijgt voor elkaar wat op veel plekken in de wereld niet lukt, mensen samenbrengen hoe verschillend wij ook zijn. Puur door onze passie voor Star wars. En door diezelfde passie te gebruiken om dat kleine lichtpuntje of glimlach te bezorgen aan zoveel mogelijk mensen.
Zijn er hoge eisen aan de kostuums? Ja dat is zeker zo. Maar dat zorgt ervoor dat onze kostuums zo accuraat mogelijk zijn. Net zoals op het beeldmateriaal. Natuurlijk staan er ontzettend veel leuke mensen klaar om je in dit proces te helpen en wegwijs te maken!
Ik had zelf ook nooit gedacht een Clone trooper met een heel erg moeilijk camo patroon voor elkaar te krijgen. En wat ben ik er trots op nu!

logo-dutchgarrison