BH-19713

Begonnen met twee Fett kostuums tegelijk en uit eindelijk ook beide approved. Met zijn Boba en Jango kostuum is Jan een indrukwekkende cosplayer!
Jan in zijn Boba Fett kostuum

Wie ben je?

“I am Boba Fett”  

Maar in het dagelijks leven ben ik gewoon Jan en woon samen met mijn partner en 2 dochters in Tilburg, en werk als Quality controller bij een metaalbedrijf. Ik ben lid geworden in augustus 2020. 
Sinds ik “The Empire Strikes Back” heb gezien in de bios, ben ik helemaal verkocht. Verder speel ik basgitaar, houd wel van een potje recreatief gamen (Star Wars natuurlijk) en installeer lightsabers. 

Hoe ben je lid geworden van de DG?

Ik ben jaren geleden begonnen met een Boba Fett te maken, maar heb dit nooit afgemaakt door mijn muzikale hobby. Recentelijk verkocht mijn oud muziekvriend Ruud (ook DG lid) zijn Boba Fett kostuum. Dat heb ik meteen van hem overgenomen, en ben meteen begonnen het naar de huidige standaard te upgraden. Ook via de lightsaber community ben ik in contact gekomen met verschillende 501st en RebelLegion leden uit verschillende landen.

Wat was je eerste kostuum?

Ik ben begonnen met 2 kostuums tegelijk te maken. Boba en Jango. Tja, ik heb een “Fettish“ denk ik. Was niet echt handig, maar het is me uiteindelijk gelukt. Mijn eerste goed gekeurde DG-kostuum is Boba Fett ROTJ Hero. Inmiddels is mijn Jango Fett ook “approved”.

Wat was je leukste troop?

Hero’s Dutch Comic Con 2022. I.v.m. corona was dit dan ook meteen mijn eerste. Superleuk maar hectisch. Ik kon nog geen 2 meter lopen of mensen wilde met me op de foto. Maar wat een geweldige ervaring. 

Welk kostuum staat er nog op je wensenlijstje?

Aangezien mijn liefde voor lightsabers, zou ik nog graag een kostuum met een lightsaber willen. Maar ben er nog niet helemaal uit of dit een Sith of Jedi gaat worden. Misschien The Mando….? Ja, dat is ook een lightsaber 😉

Wat wil je meegeven aan mensen die twijfelen om lid te worden?

Klinkt misschien afgezaagd maar “Gewoon doen”. Het is een gezellige club en het is fantastisch om die grote glimlach te zien. Zowel bij volwassenen als kinderen. 

logo-dutchgarrison