SL-4600

Sinds 2007 lid van de 501st en al jaren als "The Emperor" himself, Leon is naast de Emperor ook nog Web-officer en zorgt hij er voor dat het forum en website altijd bereikbaar is.
Emperor Palpatine Cosplay

Wie ben je?

Mijn naam is Leon en ik ben sinds mei 2007 lid van de 501st Legion. In de kast heb ik op dit moment een ISB officer en Emperor Palpatine hangen. Ik heb een organisatorische baan en ben daarnaast bezig met het maken van websites en IT oplossingen. Op de meeste evenementen ben ik te zien in mijn Emperor Palpatine Cosplay.

Hoe ben je lid geworden van de DG?

In 2004 ben ik geopereerd aan mijn been waarna ik 3 maanden amper mocht lopen. In die periode ben ik heel erg gaan zoeken naar leuke hobbies. Op dat moment was ik al Star Wars fan en wilde altijd al een R2-D2 maken. Zoekende naar mensen die het zelfde wilde doen kwam ik terecht bij verschillende Star Wars fan clubs en kwam ik in de Cosplay wereld terecht.

Na een paar jaar verschillende events bezocht te hebben in verschillende kostuums was ik oud genoeg om lid te worden van de 501st legion, ik heb mij vrijwel direct ingeschreven en werd toen lid met m’n grijze officer kostuum op 9 mei 2007.

Wat was je eerste kostuum?

Mijn eerste kostuum was dus een Imperial Line Officer, toen der tijd was grijs nog een optie, tegenwoordig moet olijf kleurige stof zijn.

Wat was je leukste troop?

Lastig om een leukste uit te kiezen, maar ik denk dat ik dan voor de troops in Legoland ga. Verschillende keren ben ik samen met een flink aantal andere Dutch Garrison leden richting Billund gereden om daar met nog meer 501st leden te troopen in Legoland tijdens de Star Wars weekenden.

Tijdens deze troops kom je veel internationale troopers tegen waardoor je leuke nieuwe contacten maakt over de hele wereld. In de ochtend vroeg aan het ontbijt om een uurtje of 7 en daarna de hele dag in mijn Emperor Palpatine Cosplay, tegen een uur of 6 in de avond groot dinner en daarna door een verlaten pretpark weer richting de huisjes lopen. Hele mooie tijd!

Welk kostuum staat er nog op je wensenlijstje?

Ik sta niet echt bekend om het hebben van weinig projecten, op dit moment staan er verschillende helmen in de kast te wachten om afgemaakt te worden, maar de patrol trooper uit Solo wel hoog op de lijst.

Wat wil je meegeven aan mensen die twijfelen om lid te worden?

Vooral niet twijfelen. Eerste stapje kan spannend zijn maar je krijgt er zo veel positieve energie voor terug! Het is gewoon ontzettend gaaf om als jouw favoriete Star Wars karakter andere mensen blij te kunnen maken. Kinderen maar vaak ook volwassenen zijn super hyped om hun jeugd sentiment tot leven te zien komen.

logo-dutchgarrison