Dutch Comic Con 2022 – 10th edition

Dutch Comic Con 2022 – 10th edition

Het duurde even, maar na tweeënhalf jaar was er dan eindelijk weer een Dutch Comic Con
Star Wars fans groepsfoto

A long time ago…

De wintereditie van HDCC in 2019 was de laatste voor de pandemie. Dus hoe blij waren we dat het op 26 en 27 maart dan eindelijk Dutch Comic Con 2022 door ging? Na 7 keer uitstellen?
Zo blij als een Tusken Raider op een swoop bike 😀

Dutch Garrison op Dutch Comic Con 2022.

Na zo een lange tijd zou je denken dat het wel even wennen was. Even dan. Maar na de eerste paar voorzichtige “boksen” en “high-five” werd er dan toch wel weer geknuffeld. Door de meeste, ieders manier van begroeting werd goed gerespecteerd. Iedereen moest zich op zijn gemakt voelen.

Natuurlijk waren wij niet alleen op een Dutch Comic Con om gezellig met elkaar te nerden over Star Wars. Wij stonden daar om de bezoekers het gevoel te geven dat er “echte” Star Wars karakters rondliepen. Daarnaast probeerden we ook nog eens zieltjes te winnen. We zijn een leuke club en willen graag dat mensen zich bij ons voegen.

Dutch Garrison stand op Dutch Comic Con 2022
Onze stand op Dutch Comic Con

Naast onze stand stonden er ook tafels van de andere Star Wars clubs. De Rebels: Dune Sea Base, Mandalorians: Clan Diryc Vhetin en de R2 Builders.

Genoeg te doen op Dutch Comic Con!

Tijdens Dutch Comic Con 2022 was er natuurlijk genoeg te doen! Diverse celebs waren aanwezig. Een gaming area. Zoveel merch als je maar kon kopen. De Artist Alley. En natuurlijk de fan-zone waar wij stonden. Beide dagen kon je ook meer te weten te komen over ons en onze kostuums tijdens ons College. Tijdens het “So you want to be a Stormtrooper” college vertelden een aantal leden, waaronder Marissa, waarom ze lid zijn geworden. Hoe ze kostuums hebben gemaakt en wat het Dutch Garrison doet.

HDCC college van het Dutch Garrison tijdens Dutch Comic Con 2022
HDCC College

In het begin van de middag organiseerde we ook de Star Wars fan-meet and greet photoshoot. Het was mooi om zo veel verschillende mensen in Star Wars cosplay te zien! De foto’s van beide dagen kun je terug vinden op onze SmugMug pagina.

Ja ik wil!

Uniek deze edite was natuurlijk de Mandalorian Wedding! Twee leden van de Mandalorian Mercs (en tevens van het Dutch Garrison) hebben elkaar het ja-woord gegeven. De officiele ceremonie vond plaats op het HDCC College podium en het Star Wars deel kon iedereen bijwonen bij het Main Stage

Winter Edition

De winter editie van Dutch Comic Con op 19 en 20 november staat al gemarkeerd in onze agenda’s! Hopelijk gaan wel weer veel van jullie zien daar! Tot dan!

Meer Berichten

BH-19713

Begonnen met twee Fett kostuums tegelijk en uit eindelijk ook beide approved. Met zijn Boba en Jango kostuum is Jan een indrukwekkende cosplayer!

Lees verder »

CT-11702

Dave Filoni himself heeft een van zijn kostuums goed gekeurd. En Robin heeft ook nog eens een hele gave Clone Trooper!

Lees verder »
logo-dutchgarrison